Dubbdäck - Dubbade vinterdäck till billiga priser

Här på Alven Däck & Fälg kan du köpa dubbdäck online. Vi har ett stort utbud av dubbade vinterdäck som passar de flesta bilmodeller.

Vi erbjuder dubbade vinterdäck från de flesta kända varumärken på marknaden. Genom att köpa dubbdäck online hos oss sparar du både tid och pengar. Är det någon information du inte hittar om våra dubbdäck eller har du frågor kan du kontakta oss, så hjälper vi dig.

Sortera


Ett enkelt sätt att hitta och köpa dubbdäck online

Att köpa dubbdäck online är ett smidigt och bekvämt sätt att säkerställa att din bil är redo för vinterns väglag. Med det stora utbudet av dubbdäck hos oss kan du hitta de bästa dubbdäcken till konkurrenskraftiga priser, och samtidigt spara tid  genom att handla online.

Vårt online-sortiment omfattar ett brett urval av dubbdäck från pålitliga däcktillverkare, som är kända för sin överlägsna kvalitet och prestanda. Vi är övertygade om att du kommer att hitta de perfekta dubbade vinterdäck som passar dina specifika behov och bilmodell.

Att köpa dubbdäck online har många fördelar. Genom att handla hos oss kan du enkelt se vårt omfattande sortiment av dubbade vinterdäck och få tillgång till detaljerade produktbeskrivningar för att fatta ett välgrundat beslut inför ditt köp. Dessutom kan du dra nytta av konkurrenskraftiga priser och fri frakt på beställningar över 500kr.

VIll du komplettera med fälgar till dina vinterdäck? Då hittar du alla våra fälgar här ›

Varför ska man köpa vinterdäck online?

Det finns flera fördelar med att köpa dubbdäck online istället för i butik. Generellt sätt får man en bättre överblick av utbudet och prisbilden genom att köpa dubbdäck online. Du kan då göra ett bättre val på ett enklare sätt. En annan fördel är att du får dina dubbdäck levererade hem till dörren eller till verkstaden där du ska byta däck. Detta gör att ditt köp av dubbdäck blir smidigare och troligtvis billigare.

 

Vad ska man tänka på när man köper dubbdäck?

När du ska köpa nya dubbdäck är det viktigt att du tänker till innan, så att du gör rätt val.

Tänk på följande saker när du ska köpa vinterdäck:

  • Välj dubbdäck av hög kvalitét. Läs recensioner om däcken för att se vad andra användare tycker.
  • Lagar och regler kring dubbdäck. Undersök exempelvis vad lagen säger om mönsterdjup samt mängd och storlek på dubbar.
  • Köp dubbdäck med rätt dimensioner för din bil. Vet du inte vilken storlek på däcken som passar för din bil kan vi hjälpa dig.
  • Balans mellan pris och kvalitét. Vi rekommenderar att välja dubbdäck som är av hög kvalitét, och inte de billigaste däcken du hittar. Billigare däck kan ha en kortare livslängd, vilket kan göra att det blir dyrare i längden eftersom du eventuellt kan behöva byta däcken oftare.

Dubbdäck eller dubbfria friktionsdäck – vad ska jag välja?

Det är viktigt att veta att det finns flera valmöjligheter när du ska köpa vinterdäck. Dubbdäck och friktionsdäck är två skilda däcktyper med olika egenskaper. Generellt sätt så har dubbdäck egenskaper för bättre grepp i nordiska förhållanden, på exempelvis is och hård snö. Friktionsdäck har däremot bättre egenskaper för körning på lös snö. Är du osäker på om du ska köpa dubbdäck eller friktionsdäck kan vi hjälpa dig.

Tänk på att odubbade vinterdäck/friktionsdäck kan ha olika gummiblandningar. I norra och mellersta Sverige är däck med mjuk gummiblandning(nordisk gummiblandning) vanligast. I södra Sverige fungerar det oftast med de Continentala däcken(allrounddäck), som vanligen är lite hårdare. Inne på respektive produktsida kan du läsa mer information om dubbdäcken så som dimensioner, tum-storlek och leveranstid.

Vad kostar dubbdäck?

Flera faktorer spelar in vad en uppsättning dubbdäck kostar så som varumärke, kvalitét och modell. Vi erbjuder dubbdäck i de flesta prisklasser, och du kan vara säker på att du hittar de dubbdäck du behöver hos oss. Man ska dock inte alltid tänka på priset helt och hållet. Genom att köpa dubbdäck av ett bättre märke och kvalitét får du säkrare däck som dessutom håller längre.

 

Dubbdäck från kända varumärken

Vi har ett stort utbud av olika dubbdäck från de flesta kända tillverkare så som Pirelli, Continental, Goodyear, Bridgestone och Nokian. Vi strävar efter att göra ditt köp så smidigt och tillfredsställande som möjligt. Vår kunniga kundtjänst finns tillgänglig för att svara på dina frågor och kan ge dig professionella råd när du ska köpa dubbdäck online.

Gör din bil redo för vintern genom att köpa dubbdäck online idag!

 

Mer än bara dubbade vinterdäck

Vi erbjuder mer än bara möjligheten att köpa dubbdäck online. Du kan även hitta friktionsdäck och sommardäck samt olika typer av däcktillbehör. Komplettera dina däck med fälgar.

 

Frågor och svar om vinterdäck - dubbade

Vilka fördelar har dubbade vinterdäck på vintervägar?

Dubbdäck erbjuder överlägset grepp och stabilitet på speciellt isiga vägar. Dubbarna på däcken greppar bra i isen och minskar risken för halkolyckor, samt ger dig ökad kontroll över bilen.

Kan jag använda dubbade vinterdäck året runt?

Nej, dubbdäck är utformade för att användas under vinterförhållanden. Genom att köra med dubbdäck direkt på asfalten så sliter du ner dubbarna och däckens skick försämras.

Vad är skillnaden mellan dubbdäck och odubbade vinterdäck?

Dubbdäck har små metallpiggar som sticker ut och ger extra grepp på snö och is. Odubbade vinterdäck använder speciella gummiblandningar och mönster för att uppnå grepp på vintervägar.

Hur länge håller dubbdäck?

Dubbdäck håller ungefär 3500-5000 mil. Dubbdäck slits snabbare än friktionsdäck, speciellt om man kör på vägar där det inte råder vinterväglag.

Vilken mönsterdjup ska man ha på dubbdäck?

Mönsterdjupet för dubbade vinterdäck bör vara minst 3mm, men gärna upp emot 4-5 mm för optimal prestanda.

När får man använda dubbdäck?

Under perioden 1 oktober – 15 april får man ha dubbade vinterdäck. Tänk på att det är förbjudet med dubbdäck på vissa gator i en del städer. Detta förbjudet har införts för att man vill få mindre slitage och tystare vägar.

Läs mer information om vinterdäckslagen här ›

Ska man ha dubbdäck på släpvagnen också?

Det kan vara bra att känna till de olika reglerna som gäller vid dubbdäck och släpvagn:

  • Har bilen dubbdäck måste även släpvagnen ha det.
  • Har bilen friktionsdäck kan släpet ha dubbdäck eller odubbade däck.