Dubbdäck - Dubbade vinterdäck till billiga priser

Här på Alven Däck & Fälg kan du köpa dubbdäck online. Vi har ett stort utbud av dubbade vinterdäck som passar de flesta bilmodeller.

Vi erbjuder dubbade vinterdäck från de flesta kända varumärken på marknaden. Genom att köpa dubbdäck online hos oss sparar du både tid och pengar. Är det någon information du inte hittar om våra dubbdäck eller har du frågor kan du kontakta oss, så hjälper vi dig.

Sortera


Ett enkelt sätt att hitta och köpa dubbdäck online

Att köpa dubbdäck online är ett smidigt och bekvämt sätt att säkerställa att din bil är redo för vinterns väglag. Med det stora utbudet av dubbdäck hos oss kan du hitta de bästa dubbdäcken till konkurrenskraftiga priser, och samtidigt spara tid  genom att handla online.

Vårt online-sortiment omfattar ett brett urval av dubbdäck från pålitliga däcktillverkare, som är kända för sin överlägsna kvalitet och prestanda. Vi är övertygade om att du kommer att hitta de perfekta dubbade vinterdäck som passar dina specifika behov och bilmodell.

Att köpa dubbdäck online har många fördelar. Genom att handla hos oss kan du enkelt se vårt omfattande sortiment av dubbade vinterdäck och få tillgång till detaljerade produktbeskrivningar för att fatta ett välgrundat beslut inför ditt köp. Dessutom kan du dra nytta av konkurrenskraftiga priser och fri frakt på beställningar över 500kr.

VIll du komplettera med fälgar till dina vinterdäck? Då hittar du alla våra fälgar här ›

 

Dubbdäck från kända varumärken

Vi har ett stort utbud av olika dubbdäck från de flesta kända tillverkare så som Pirelli, Continental, Goodyear, Bridgestone och Nokian. Vi strävar efter att göra ditt köp så smidigt och tillfredsställande som möjligt. Vår kunniga kundtjänst finns tillgänglig för att svara på dina frågor och kan ge dig professionella råd när du ska köpa dubbdäck online.

Gör din bil redo för vintern genom att köpa dubbdäck online idag!

 

Viktigt med rätt vinterdäck

När vintern närmar sig är det viktigt att vara förberedd med rätt typ av vinterdäck för att kunna köra säkert och tryggt på snöiga eller isiga vägar. Dubbdäck är utformade för att ge överlägset grepp och stabilitet i dessa utmanande förhållanden, vilket minskar risken för olyckor och ger dig ökad kontroll över bilen.

När man väljer vinterdäck är det viktigt att fundera på om man ska välja dubbdäck eller friktionsdäck. Vinterdäck har olika egenskaper och passar således för olika typer av underlag. Kör man mycket i norr kan dubbade vinterdäck vara nödvändigt, men kör man mestadels i söder kan friktionsdäck vara ett bättre alternativ. Se alltid till att du har vinterdäck under perioderna då det är lag på det. Läs mer information om vinterdäckslagen här ›

Tänk på att odubbade vinterdäck kan ha olika gummiblandningar. I norra och mellersta Sverige är däck med mjuk gummiblandning (nordisk gummiblandning) vanligast och i södra Sverige fungerar det oftast med de Continentala däcken (allrounddäck) som vanligen är lite hårdare. Inne på respektive produktsida kan du läsa mer information om dubbdäcken så som dimensioner, tum-storlek och leveranstid.

 

Mer än bara dubbade vinterdäck

Vårt sortiment erbjuder mer än bara dubbdäck online. Du kan även hitta friktionsdäck och sommardäck samt olika typer av däcktillbehör.

 

Frågor och svar om vinterdäck - dubbade

Vilka fördelar har dubbade vinterdäck på vintervägar?

Dubbdäck erbjuder överlägset grepp och stabilitet på speciellt isiga vägar. Dubbarna på däcken greppar bra i isen och minskar risken för halkolyckor, samt ger dig ökad kontroll över bilen.

Kan jag använda dubbade vinterdäck året runt?

Nej, dubbdäck är utformade för att användas under vinterförhållanden. Genom att köra med dubbdäck direkt på asfalten så sliter du ner dubbarna och däckens skick försämras.

Vad är skillnaden mellan dubbdäck och odubbade vinterdäck?

Dubbdäck har små metallpiggar som sticker ut och ger extra grepp på snö och is. Odubbade vinterdäck använder speciella gummiblandningar och mönster för att uppnå grepp på vintervägar.

Hur länge håller dubbdäck?

Vinterdäck håller ungefär 3500-5000 mil. Dubbdäck slits snabbare än friktionsdäck, speciellt om man kör på vägar där det inte råder vinterväglag.